Skip to main content

AVG-informatie

Om haar werk goed te kunnen doen verwerkt Groen Licht persoonsgegevens. Dit moet natuurlijk gebeuren in overeenstemming met de AVG-wetgeving, die sedert 26-05-2018 van kracht is. De wettelijke basis voor het verwerken van die gegevens is voor het belangrijkste deel de schriftelijke toestemming van onze cliënten en vrijwilligers. Deze toestemming wordt gevraagd nadat zij eerst goed geïnformeerd zijn over de gegevens-verwerking en hun rechten op dit gebied.

Verder verplicht de gemeente Venlo - onze grootste sponsor - ons om bepaalde gegevens van cliënten of vrijwilligers op te vragen, bij te houden en door te geven. Alle cliënten en vrijwilligers van Groen Licht hebben het recht om hun persoonsgegevens in te zien, fouten hierin te corrigeren en te kopiëren. Verwijdering is ook mogelijk, indien de wettelijke administratieplicht van Groen Licht dit toelaat.

De manier waarop wij omgaan met persoonsgegevens is in detail beschreven in dit rapport (pdf-formaat). Het bevat alle benodigde informatie over onze gegevensverwerking voor zowel onze cliënten, onze vrijwilligers alsook de Autoriteit Persoonsgegevens. In dit rapport komen de volgende hoofdstukken aan de orde:

  • Informatie voor cliënten en vrijwilligers: we leggen uit welke gegevens we verwerken en waarom we die verwerken.
  • Onze procedure voor het afhandelen van verzoeken en klachten over onze omgang met persoonsgegevens.
  • Register van verwerkingsactiviteiten conform AVG-wetgeving.

Hebt u een vraag, verzoek of klacht over onze omgang met persoonsgegevens? Meld dit dan bij voorkeur via email bij:

Stichting Groen Licht NML
Buurthuis de Zuidpilaar
Reigerstraat 2
5912XN Venlo

Telefoon: 077-7370181
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.